• De beste bakken voor het kweken van meelwormen, soldaatvliegen & wormen
  • De beste bakken voor het kweken van meelwormen, soldaatvliegen & wormen

Social posts

Insectenbakken voor het
voedsel van de toekomst en nu!

Maatwerk in kunststof insectenbak Lees meer

BE INNOVATIVE

Eigen idee? Uw idee is onze uitdaging. Samen ontwikkelen we een oplossing voor uw product of proces. Met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technische tekeningen worden nieuwe producten in een korte periode gerealiseerd.
Lees meer  

BE SUSTAINABLE

De producten van Beekenkamp Verpakkingen zijn duurzaam en gemaakt voor langdurig gebruik. De bakken zijn goed reinigbaar en door het ontwerp behoren afgesloten hoeken en gaten tot het verleden. Mochten de bakken nu toch breken of kapot gaan dan zijn deze zeer goed te recyclen om zo niet alleen bij de insectenteelt zelf een cyclus op te zetten maar ook de kunststof in de producten komen zo goed terecht in de circulaire economie.
Lees meer  

BE FOOD SAFE

De producten van Beekenkamp Verpakkingen worden geleverd in onze standaard kleuren. Deze kleuren zijn getest op voedselveiligheid. Voedselcontact is gecontroleerd voor contact met water, zuur, droge stof en olie. Dit maakt de producten klaar voor de toekomst want hoewel er nog geen regelgeving is voor het voedselcontact van deze teelt is de verwachting dat die er wel komt. Dus op deze manier zijn ook uw producten klaar voor de toekomst. Kleur blauw is gekozen omdat deze goed opvalt tussen de insecten. Mocht u andere kleuren willen zijn daar zeker mogelijkheden. Vraag er naar bij uw vertegenwoordiger dan kan er gekeken worden naar de gestelde eisen en alternatieven die wij hebben.
Lees meer  

Kunststof kweekbak voor insecten

Beekenkamp Verpakkingen heeft insecten teeltbakken ontwikkeld voor de productie van dierlijk eiwit. De groeiende wereldbevolking vraagt steeds meer dierlijk eiwit. Insecten vormen naast de gangbare veehouderij een aantrekkelijke aanvullende bron. Insecten zetten bovendien hun voedsel tien keer efficiënter in eiwit om dan rundvee. 10 kg voer levert slechts 1 kg rundvlees maar insecten zetten 10 kg om tot wel 9 kg insectenvlees.

Insecten produceren minder mest en daarnaast stoten ze minder CO2 en andere broeikasgassen uit. Ook verbruiken ze tot wel 1000x minder water en nemen ze minder ruimte in. De meelwormenteelt en ook andere insectenteelten zijn nog zeer jong, maar erg innovatief en toekomstgericht.

Beekenkamp Verpakkingen heeft dus als speerpunt om, naast de reguliere efficiënte tuinbouwsystemen en transportmiddelen, zich te specialiseren in de productie van duurzame eiwit productie. Dit doen we door samen te werken met kwekers van insecten om zo samen te komen tot efficiënte systemen voor de opkweek van insecten zoals, Meelwormen, Buffalo wormen en BSF (black soldier fly).

Dit gaat van de opkweek van neonaten tot volwaardige insecten, maar ook de fase van vermenigvuldiging van de insecten wordt niet vergeten.

De lijn van producten richt zich op goede reinigbaarheid van de producten, zodat de hygiëne tijdens de teelt is gewaarborgd. De artikelen zijn als voorbereiding op de toekomst dan ook alle getest en goedgekeurd op voedselcontact. Lichte producten voor het eenvoudig handmatig verwerken van de producten, maar ook het volledig automatiseren wordt hierbij niet vergeten. Goede ventilatie in de kweekbakken is van groot belang en is dan ook een belangrijk item bij onze producten.

We werken samen met meerdere automatiseerders waardoor er altijd een passende oplossing voor uw bedrijf te vinden is. Mocht u uw eigen automatiseerder hebben dan graag wij graag met hun in gesprek om een goed functionerend systeem te garanderen.

Mocht u een product missen die u graag zou willen gebruiken, geef dit dan aan, onze verkopers gaan graag met u in gesprek om zo te komen tot een product wat past in uw systeem.